064/41-2222-4 office@luxspa.rs

Boravak u sauni sa kozmetološkog stanovišta predstavalja termoterapijsku proceduru, koja dovodi do boljeg zdravlja i estetskog izgleda. Ovo se postiže kombinacijom dejstva zagrejanog vazduha različitog stepena toplote i vlažnosti, sa naglim rashlađivanjem hladnom vodom.

Tretman u sauni svoj pozitivni uticaj na organizam i opšti metabolizam ostvaruje pojačavanjem cirkulacije, opuštanjem mišića, izbacivanjem znoja, eliminacijom produkata metabolizma i toksina. Udruženo delovanje toplote, pa hladnoće poboljšaće ishranu svih ćelija u tkivima i povećati opštu otpornost vašeg organizma.

Kako biste pravilo koristili saunu, te maksimalno iskoristili sve njene pozitivne efekte, potrebno je pridržavati se nekoliko smernica:

  1. Pre upotrebe saune poželjno je da barem 1,5 sat ranije ne konzumirate hranu. Takođe, neposredno pre ulaska morate se istuširati toplom vodom i sapunom.
  2. Kada je dostignuta željena temperatura saune, ulazite u nju i ležete preko peškira na najniži nivo. Kasnije menjate mesto i penjete se na više nivoe sa višom temperaturom.
  3. Nakon nekog vremena temperatura u sauni počinje da se smanjuje, te je tada potrebno užareno kamenje preliti vodom.
  4. Procedura u sauni traje oko 20-30 minuta, nakon čega sledi rashlađivanje u tuš kabini.

 

U našem spa centru jedan termin traje 45 minuta, a imate mogućnost odabira termina za jednu, dve ili tri osobe. Takođe možete doplatiti korišćenje saune uz neku od mesečnih članarina iz naše bogate ponude.

Zakažite već sad vaš termin saune putem telefona: 021/2-700-800 ili 062/2-700-800